4. 11. 2014

Tak jsme se při včerejším průzkumu zahraničního trhu v Budapešti na dnešní menu nechali inspirovat a nakoupili jsme na „trochu“ lepším Zelňáku – tržišti Vásárcsarnok. Co si budeme povídat – má to střechu a maďaři si opravdu zakládají na lokálních surovinách a kulinářské tradici. Stále se je co učit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hrášková krémová polévka s česnekovým krutonem

Zeleninový vývar, zelený hrášek, brambory, smetana, máslo, hladkolistá petržel, pečivo, česnek (Vegetariánské, bez krutonu bezlepkové)

45,-

 

Kuře na paprice s dušenou tarhoňou

Kuřecí čtvrtky, cibule, paprika maďarská, kořenová zelenina, bobkový list, smetana, světlá jíška, tarhoňa – maďarské těstoviny

98,-

 

Lečo s opečeným bramborem

Papriky, rajčata, cibule, maďarská paprika, vejce, brambory

(Vegetariánské, bezlepkové)

89,-

Steak z hovězí roštěné s teriyaki omáčkou  a wasabi majonézou

175,-

 

Salát s pečenou červenou řepou, kozím sýrem a čočkou Puy

Červená řepa, kozí sýr, zelená francouzská čočka, salátové lůžko, petržel, máta, olivový olej extra virgin, balsamikový ocet (Vegetariánské, bezlepkové)

115,-

 

Domácí sladkosti:

 

Lívance s dušenými jablky         78,-

Lívance s dýňovým kompotem  78,-

 

Přílohy:

Vařené brambory                       25,-

Bramborová kaše                      30,-

Opékané brambory                    35,-

Arabský chleba 2ks                    25,-

Tortilla.2ks                                  25,-

Košík pečiva                                10,-

Tento příspěvek byl zařazen do Denní menu. Přidat trvalý odkaz do záložek. Komentáře i trackbacky jsou nyní uzavřeny.